teisipäev, 26. juuni 2012

25.06 - Toronto on the lake & Niagara Falls

Varane tõus hommikul, kiire söök ja asjade pakkimine. Alustasime reisi Niagarasse - meiega kaasas on Ailie, John ja inglise noorpaar Rodney ja Caroline (õigekirjas kahtlen). 

Oleme sellises kohas nagu Niagara on the lake. See on suhteliselt Niagara Fallsi lähedal olev külake(??). Ööbime rohkem kui fäänsis Bed&Breakfast kohas, mis on mõnusalt antiikse, vanaaegse sisustusega. ausalt öeldes näeb sellised BB-d väga harva. Meie Britiga jagame siis sellist tuba, mis on alljärgnevatel piltidel.

                                                      Meie väga suur ja pehme voodi!
                                                  Tuba voodi poolt vaadatuna.

Poole kolmest võttis meid peale must mersubuss, millel sees tähistaevas ja puha - just in case, et poleks nii igav sõita (mitte, et ma tulin siia bussi lage vahtima).  Suundusime esimesse Vineyard'i, kus pidime maitsma erinevaid veine, kuid poole seltskonna initsiatiivil sõime ka lõunat. Kuna menüü polnud pikk ja esimesed road koosnesid kiludest, trühvlitest(seened), kartulisupist vms, siis otsustasime enamjaolt viimase kasuks - burger peekoni ja suitsupihviga + toorsalat. Burger maksis 19 DOLLARIT ehk umbes 12 eurot. No ausalt mul käis eurode maitse suuust läbi - peekoni asemel oli raudselt kümneeurone.See selleks. Edasi läksime...    ...tagasi. Rodney pea valutas ja suundusime tagasi hotelli, et puhata ja õhtusöögiks valmistuda - jah, me alles sõime, seega pidime valmistuma, et minna uuesti sööma, sest meil olid ühes Vineyard'is kohad kinni pandud.

No õhtusöögi kohanimi oli Peller Estates Winery.(http://www.peller.com/ , siit näete sellest kohast pilte, seal pidi olema Kanada parim kokk vms, ühesõnaga eriti popp koht. ja kindlasti pöörake tähelepanu nimele - peller. no WC suht) No taaskord fäänsi restoran, kus ma end suhteliselt võhikuna tundsin. Menüüd toodi lauda ja no ma mõtlesin, et hakkab see paberraha närimine pihta. Heitsin menüüle pilgu ja mõtlesin omakorda, et pooltest komponentidest ei saa aru ja need pooled, millest aru saan, nendest ma ühtegi ei söö. Lõpuks võtsin siis alustuseks maasika,õuna, sinihallitusjuustu ja trühvlitega mingisuguse salatimoodi asja, mis oli tegelikult võrdeline ühe maasika, ühe õuna- ja juustuviilu torniga, mille kõrvale oli tilgutatud kolm tilka kastet. No milline roog ausalt! 

Enne esimest käiku toodi meile eriti kõvera lusika peal mingisuguse tarretisetükkide moodi ollus, mis kästi ära süüa. Tuli välja, et see oli tuunikala mingisugune kehaosa - ei tea milline. Tavalise tuunikala moodi see igatahes välja ei näinud. ÕNNNNEKS ei maitsenud see kellelegi peale Veiko, seega mul ei olnud piinlik seda sinna lusikale jätta. 

Mul on siiiralt kahju, et ma ei saa teile edastada neid pilte, sest oleks tõeliselt tobe olnud hakata kõiki sööke pildistama. Väljanägemine oli väga kena, aga no .. jah. Põhiroaks võtsin jänese. Jah, jänese. Taldrikule sain 4 suutäit jäneseliha kahe kapsaviilu, kolme maasika, lusikatäie maasikamoosi ja viie tilga apteegitilli püreega. Ja nii kahju või tore kui see ka pole, ma ei saa mainimata jätta, et see põhiroog maksis 36 dollarit ehk siis umbes 25 eurot. Palju õnne! Sõime ühe päeva jooksul ära umbes 2500 eesti krooni ja homme sööme muru, ülehomme joome vett ja üleülehomme tuleme koju - hääletades.


Pärast söömist sõitsime Niagara Fallsile, et näha seda pimedas, kuna see on valgustatud värviliste tuledega. Rahvast oli palju, kõik pildistasid, nii ka mina, aga tegin seda Briti kaameraga ja alles pärast ütles ta mulle, et sorri, mu USB juhe on Eestis. seega tänasest mul on vähe pilte. Veiko käest küsin ehk paari päeva pärast, kui neid on juba üksjagu kogunenud. 
Sellelt jube pikalt lingilt näete seda, mida ma umbes täna nägin.

Kuna tuul oli külm ja Ailie ja Rodney ja inglise proua soovisid Casinosse minna, siis me hüppasime bussi ja viisime nad ära. Kuna meie kasiinost huvitatud polnud, siis meie autojuht Rick viskas meid hotelli. Tahan välja puhata, et homme hommikul Niagarat minna valges vaatama ja siis linnapeale - seal on palju poode, õudustemajasid, teatreid ja kinosid ja mida kõik veel. Tuleb tegus ja huvitav päev.

Aga selline irooniline päev oli meil täna. Ootan homselt midagi muud, midagi rahulikku ja täiesti teistest sõltumatut.

Headööd!


Kommentaare ei ole: