esmaspäev, 25. juuni 2012

Pulmadest! (23.06.2012)

Ma väga pikalt ei kirjutaks sellest, sest seda on sõnadega nii raske edasi anda. Kogu päev oli ilus, romantiline ja üllatusi täis.

Kõik algas sellega, et sättisime end kodus ja 3:45 PM pidi tulema auto meid peale võtma. Autoks osutus siis ehtne suur limusiin. muidugi oli vaja meil kohe pilte teha nagu tõelised Ida-Saksa turistid ikka.


Kohale jõudime täpselt 2 min enne tseremooniat ja meid ootasid ilusti kohad teises reas.
Tseremoonia oli ilus ja pisut tehti ka ameerikalikult nalja. Paaripanija unustas öelda lause "ma kuulutan teid meheks ja naiseks" :D Tal tuli meelde see alles kõige lõpus, kus ta siis naljaga pooleks oma viga tunnistas ja Leiki ja Pauli meheks ja naiseks kuulutas.
Pulmakülalised olid uhketes riietes ja nägid üldse väga fancy'd välja. Ma tundsin end nagu tädi Maali maalt mõndade kõrval.

          Kõige armsamad plikad maamunal. Meie sugulased Imbi ja Eila, kes olid pulmas lilleneiud!

                                     Best man'id! (parempoolne tüüp on pruudi vend, kes pärast tseremooniat arvas, et võiks täiega kanepit hakata suitsetama. Ta istus peolauas minu kõrval ja käis oma naisega iga 10 minuti tagant väljas suitsetamas ning tagasi tulles käis kanepihais üle pea - hea et ma laksu alla ei jäänud :D )
Pruutneitsid - vasakul on sugulane Ailie (pruudi õde ja me ühtlase elame tema juures)

                                              Leiki ja Paul - pruutpaar!
 Pulmas olid korvis varbavaheplätud külalistele, kes enam kingadega kõndida ei jaksanud. ja muideks - väga paljudel olid lõpuks need jalas.
Pulmatort!



Pärast tseremooniat suundusime siseruumi, kus oli avatud baar, kust sai igasuguseid kokteile tellida ning chinese ettekandjad jagasid skänne -räägiti juttu ja tutvuti omavahel ning umbes tunnikese pärast suundusime suurde saali, kus olid kaetud uhked lauad ja kus laulis bänd. Alustati 4-käigulise õhtusöögiga. Söökide nimed olid nii peened, et ma ei suuda isegi neid kirjeldada. Esimene käik oli igatahes mingi roheline salat mandlite, kitsejuustu ja pohlamoosi taolise punase ollusega. Teine käik oli Caesari salat peekoni ja parmesaniga. Kolmas käik oli vastavat külalise soovile kas looma sisefilee kartuli-ingveri vormiga ja juurviljadega või pangasiuse kala kartulipüreega. Mina võtsin looma sisefilee, mis oli ÜLIHEA. seest küll täiesti punakasroosa alles ja tavaliselt ma sellist liha ei söö, kuid see oli AWESOME. mahlane ja maitsev. Kaks korda suurem ja paksem oli see ka kui Vikbumi viieteisteurone piprapihv, seega ma tundsin suht rahamaitset suus seda süües. Neljas käik oli magustoit - taldrikul oli kolm erinevat asja - üks oli creme brulee ( kuidas iganes seda ka kirjutatakse), siis oli mingi mangotaoline vaht vms ja siis oli mingi koogitükike. Lisaks sellele oli pulmatort ja enne südaööd serveeriti veel omakorda üks soolastoidu laud , kus pakuti mini hamburgereid ja friikaid ning erinevaid magustoite. Väga hull söömaaeg igatahes! Enamjaolt terve peo vältel oli avatud baar, kust igaüks sai omale meelepärast jooki tellida. Ma jäin bacardi+cola juurde. Lisaks jõin toidu kõrvale mõne klaasi punast veini, sest see tundus lihtsalt sobivam olema.

Igatahes oli pulm vägev ja romantiline. õhkkond oli meeldiv, inimesed ei olnud purjus vaid mõnusalt švipsis. Bänd oli hea - tegid sellist jazzi-laadset muusikat ja kaverdasid paljusid lugusid , nt Lady Gagat, Michael Bublet jne. Rahvas tantsis palju ja möllas. Ühes saali nurgas oli Fotonurk, kus kõik said lollakaid pilte käia tegemas. Lisasin need ka facebooki, sealt saate näha, kui huvi on. Nendega sai igatahes palju nalja.

Lisaks peeti palju kõnesid - pruudi isa, peigmehe isa, pruudi õde ja pruutneitsi, peigmehe õde, üks best man'idest jne. Võrreldes eesti traditsioonilise pulmaga, kus kella 1 paiku toimub juba esimene kaklus ja hommikul 7ni visatakse võidu viina, lisaks veel pruudirööv ja igast tobedad mängud, oli see pulm väga vaoshoitud, elegantne, romantiline. Mulle meeldis ja terve õhtu oli mul kuidagi erilisest mõnus ja hea tunne seal olla. Aga nagu siin tavaks, siis kella 1ni saab ainult pidu pidada, pärast seda ei või alkoholi serveerida ja üldjuhul ka ruumide rent on kella 1ni. Seega pool 1 ootas meid limusiin maja ees ja viiis meid koju.

Oli ilus õhtu!


Kuna täna, 24ndal kõik olid pulmadest niii väsinud ja tahtsid sellest organiseerimisest ja kõigest puhata, siis me otsustasime siiski minna ühtede sugulaste juurde külla North-Torontosse. Esmalt bussiga, siis ühe metrooga ja siis teise metrooga ja umbes pärast 45-minutilist sõitu olime kohal. Läksime külla Tarmole ja Maarjale, kelle lapsed on Imbi ja Eila (lilleneiud pulmast). Vaatasime Inglismaa-Itaalia mängu, Tarmo grillis, kes jõi õlut, kes veini, rääkisime juttu ja olime niisama mõnusad. Vahepeal sadas väljas paduvihma ja plikad arvasid, et oleks mõistlik hakata porisõda tegema.

                                           Eila, Mia, Imbi


Jõudsime nüüüd natuke aega tagasi koju. Lähen parem magama, kell on meil juba 0:51 AM ja hommikul on kell 8 tõus, sest me sõidame kaheks päevaks Niagara Fallsile. Homme on plaan minna Weinyardidesse erinevaid veini proovima ja seejäral keegi reserveeris meile restoranis laua, et seal meeldivalt õhtustada. Ööbime hotellis ja teisipäeval läheme siis Niagarat ennast vaatama. Ootan huviga seda, sest sellist loodusnähtust ei näe just igal pool.

Uus postitus tuleb juba tõenäoliselt 2h sõidu kauguselt Torontost.

Päikest!









Kommentaare ei ole: